Hva er dropshipping?

Dropshipping er en metode for handel hvor du som eier av en nettbutikk eller bedrift tar imot bestillingen og betalingen for en vare, og videreformidler denne bestillingen til en ekstern aktør som pakker og sender varen til kunden direkte. På denne måten har du aldri sett selve varen, men er ansvarlig for kundeopplevelsen og kundeforholdet som må sies å være det mest verdifulle.

Dropshipping er en enkel måte å starte en bedrift på uten å måtte ha mange varer på lager lokalt. Klassisk dropshipping bedrifter er ofte internett baserte bedrifter, men også bedrifter som f.eks møblerbutikker som Bolia driver aktivt med Dropshipping. Der har bedriften showroom med vareprøver, men du må betale og bestille på showroom for å få levert varen 4-8 uker etterpå.

Dropshipping kan være litt komplisert i begynnelsen spesielt fordi Norge har noen særegne regler for moms og toll. Uten erfaring innen import og hvordan tollbehandlingen fungerer er det lett å skape en dårlig kundeopplevelse der kunden ender opp med å få krav fra speditøren på moms og evt. toll. Dropshipping handler om å få kontroll på frakt, kvalitet og skatter i en enkel prosess. Greier du dette kan du effektivt selge produkter til langt under priser du finner i Norske og europeiske nettbutikker.

Dropshipping fra Kina

Dropshipping er ikke for alle og med dagens 350 kr grense for momsfri handel er det også utfordrende for deg som norsk bedrift å selge småvarer da du må kreve moms av kunden. Likevel er det nordiske markedet veldig attraktivt da vi nordmenn er flinke til å kjøpe på nye og ukjente nettbutikker.

Ved Dropshipping fra Kina er det viktig å finne de riktige produktene og finne en fraktagent du kan stole på. Greier du dette samtidig som du får en kreditt på 15-30 dager hos din kinesiske leverandør kan det bli en særdeles god forretning.

Valg av riktig fraktselskap som gir deg mulighet for å velge hvem som skal betale for toll og moms er også et viktig moment ved dropshipping. Du vil at ditt selskap som har mottatt momsen og betalingen for varen skal bli den endelig ansvarlige for å videre betale denne momsen til staten. Velger du riktig her er det enkelt, velger du feil får kunden ekstra krav i posten pluss gebyr for tollbehandling.

15 – 30 dagers kreditt hos fra din leverandør

En av forutsetningen for å vokse som dropshipper er å kunne levere varer uten å måtte betale for dem først. Dersom du tar imot betaling fra kunden vil det alltids ta alt fra 1 til 7 dager før pengene er på konto. Det er derfor viktig at du kan bestille og sende varen kunden har kjøpt hos deg før du selv har penger på kontoen. På denne måten har du alltid penger på kontoen til å betale din leverandør i Kina. Dersom du må forhåndsbetale din leverandør i Kina kan du få en utfordring med kontantstrømmen siden du må betale for produkter før du har fått penger på kontoen. Har du kreditt på minimum 15 dager så har du «uendelig» med penger til å vokse din business.

Dropshipping Basics

Som en del av boken Sourcing Secrets har vi skrevet om hvordan du kan sette opp din første Dropshipping business. Dette er uavhengig om du driver med salg på nett eller om du eier og driver en fysisk butikk. Sourcing Secrets Deluxe Edition inneholder alt du trenger av tollmaler, skjemaer og ikke minst anbefalinger på hvordan du kan finne gode agenter for å pakke og sende dine ordre til kunder i Norge.