Det blir feil å si at det er enkelt å starte en bedrift som tjener penger, men vi vet hvordan. Dersom ambisjonen ikke er millarder av kroner i overskudd og millioner av kunder så er dette en enkelt oppskrift. Vi har hjulpet mange gründere som har en hobbybedrift og det er ofte disse som er enklest å drive med god profitt dersom du gjør ting riktig fra starten.

Hvordan starte en hobbybedrift

Hobbybedrifter er annerledes enn den bedriften du starter dersom du har sagt opp jobben og skal leve av det 100%. En hobbybedrift begynner somregel langt mer pragmatisk. Her er det ikke snakk om å revolusjonere verden med ny teknologi eller designe et utrolig innovativt produkt. Det handler enkelt og greit om å tilby gode produkter og tjenester i et noe kanskje usexy, men modent og eksisterende marked, lokalt.

Det kan til tider virke lite intuitivt å starte en bedrift i et marked som allerede har mye konkurranse, men det er rett og slett feil. Det er en grunn til at et marked fungerer, og ikke minst at det er mange bedrifter som konkurrerer i samme marked. Markedet er modent så du slipper å bruker hundretusenvis av kroner på reklame for å forklare hva produkter er og hvordan det skal brukes. Markedet forstår hvilket produkter det trenger og hvorfor. Det betyr lite jobb for deg når du skal selge til kunden og det meste handler da om service, produkt og pris.

Modne markeder er mye enklere å forholde seg til, samtidig som det er enklere å tjene penger. Dersom du evner å selge produktet, ha et godt forhold til kunden og tilby gode produkter til riktig pris så vinner du. Så enkelt er det.

Det er viktig som hobbybedrift å starte med det du kan, om det er grafisk design eller salg har ikke så mye betydning. Det viktigste er at du du fremhever dine styrker. Det du selger er dine styrker intent mer intent midre.

Bilde av bier som jobber

Start med din nisje

Når du skal starte en hobbybedrift så skal den være akkurat det, en hobby. Dersom du har en hobby eller interesse ved siden av din eksisterende jobb så er dette et godt utgangspunkt å starte. Uavhengig om du er birøkter eller bueskytter vil det alltids være mulighet for å starte salg av produkter innenfor hobbyen din. Du vil nok finne ut at det ikke er store volumer og mye profitt i begynnelsen, men dette er bare starten. Du vil bli overrasket over hvor mange spørsmål du vil få fra kundene dine om andre produkter de også ønsker å kjøpe av deg når du først har skapt en god relasjon.

Hvordan finne gode produkter i din nisje er en av de temaene vi skriver om som en del av Sourcing Secrets boken. Der vil du finne maler og nettsider med videoopplæring på hvordan du skal finne din nisje, produktene og ikke minst ta smarte valg på kvalitet, pris og frakt.

Fra din hobby til andres hobbyer

La oss si at du har funnet ut hvilke produkter du skal importere og selge i din hobbynisje lokalt. Du har funnet flere klubber rundt om i distriktet og tatt kontakt for å tilby spesielt gode produkter og tilbud til deres medlemmmer. Nå kan det være på tide å begynne å se på hva slags andre hobbyer du kan tilby lignende tjenester/produkter til.

Det naturlige her vil være å starte med egen hobby som utgangspunkt og se hvilke andre hobbyer som allerede er i ditt markedet. Dine eksisterende kunder har ofte en venn eller partner med andre interesser og hobbyer så ved å enkelt snakke med dine kunder vil du kunne finne spennende hobbyer i distriktet som er undersolgt på gode produkter og tjenester.

Bestilling av produkter

For å kunne starte så billig som mulig er det viktig at du starter med så få produkter som mulig. Det derfor viktig at du satser på å få inn flere vareprøver som du kan teste på dine potensielle kunder før du tar steget videre. Vi anbefaler alltid å starte med vareprøver og kun selge produkter på bestilling mot depositum fra kunden. På denne måten kan du få inn bestillinger, samtidig som du får inne kapitalen du trenger for å gjøre bestilingen i Kina.

Vi anbefaler alltid at du har størst mulig avanse på dine produkter for å så kreve minimum 30% av salgssummen i depositum. Da har du mulighet til å starte med lavest mulig pris, samtidig som du har liten risiko for at kunden avbestiller når varen ankommer og er klar for levering

Frakt og logistikk fra Kina

Dropshipping er en av de måtene vi anbefaler i begynnelsen dersom du selv ikke har mulighet for lager, eller bor sentralt i.ft en av de større havnene i Norge. Som en del av Sourcing Secrets Deluxe edition så får du en god innføring i hvordan sette opp en Dropshipping bedrift fra Kina. Du kan lese mer om Dropshipping fra Kina her.

Et tips er å ha forhåndsbestilling fra kunder, så du kan fylle opp større deler eller en hel container og på denne måten få bedre kontroll på logistikken og levering. Dersom du skal selge mindre varer uten batteri så er alltids flyfrakt et godt alternativ.

Alt du trenger for å starte med import fra Kina

Hvis du har lyst til å starte din egen hobbybedrift og importere varer og produkter fra Kina har vi skrevet boken og utviklet maler og verktøyene du trenger. Bestill Deluxe utgaven nå og få inntil 50% rabatt på alt du trenger for å starte.