Dersom du har en stor business og drevet med import og produksjon i Kina i flere år så gjelder ikke denne anbefalingen deg. Dersom du har tenkt eller akkurat har startet en business og skal importere varer fra Kina så er 2019 kanskje det beste året å starte siden 2005.

La meg fortelle deg hvorfor.

Kina har de siste årene vært i stor endring og da vi begynte å oppholde oss i Kina var dollarprisen på 5kr og alt var helt ekstremt billig relativt sett. Slik er det ikke lengre, men dette er den største fordelen for deg som skal starte nå. Handelskrigen mellom USA og Kina som startet mot slutten av 2018 har ført til en stor endring i Kinesiske fabrikkers holdninger til nye kunder. Dette er den største endringen vi har opplevd på over 12 år.

Ordreinngangen for fabrikken har gått betydelig ned, og alle våre partnere har fått øyne opp for hvor sårbare de er når de kun har hatt enkelte store kunder fra USA. Som en følge av denne realiseringen har alle små og mellomstore produsenter gjort det enklere for mindre kunder og kjøpe lavt kvantum samtidig som de har gitt mulighet for endringer på produkter i små kvantum.

Bilde av Shenzhen skyline i Nanshan distriktet

Tidligere var det svært lite sannsynlig at du fikk produsert varen din hos en kvalitetsprodusent dersom du skulle lage under 10.000 enheter. For det norske markedet er 10.000 enheter en relativt stor ordre og det var vanskelig som gründer å få til en handel med fordelaktige priser og kvalitet.

Du betaler høyere pris for varen nå enn du gjorde for noen år siden, men du kan enkelt starte import uten mye penger på kontoen. Samtidig har den massive investeringen store selskaper som f.eks Apple har gjort i produksjon og utvikling i Kina smittet over på alle og kvaliteten på gjennomsnittsproduktet har økt betydelig de siste 3 årene.

Kina er ikke lengre noe lavkostland, og den gjennomsnittlige fabrikkarbeiderlønnen er nå høyere enn det du finner i Latvia og Lithauen. Det er likevel spesielt en grunn til å fortsatt produsere og importere varer fra Kina og det er den enorme tilgangen på kapasitet, kunnskap og produkter. Det er få land i verden der du kan lage en sko til 100 kr og samtidig snu deg rundt og lage den sammen skoen i 1 million eksemplarer på 1 måned til 19 kr.

For deg som vurderer å starte med Kina i 2019, er dette din gyldne mulighet. Ingen vet hvor lenge handelskrigen varer og når det normaliserer seg så er du interessert i å starte business med Kina i 2019, vil du kunne få et forsprang.

Kjøper du importguiden og verktøyene i Sourcing Secrets Deluxe Edition vil du garantert gjør det enklere for deg selv. Pakken inneholder alt du trenger av tips, verktøy, maler og erfaringer så du slipper å lære på den dyre måten.